EN İYİ 4 PROGRAMLAMA DİLİ

En İyi 4 Programlama Dili



Programlama dillerinin günümüzdeki yeri hiç kuşkusuz ki tartışılamaz derece de büyük bir geleceğe sahiptir. Birçok programlama dilleri var peki bunların arasından hangilerini bilmek sizi diğer yazılımcılardan daha öncelikli kılar? Öncelik hedefiniz her zaman çalışmak istediğiniz alana göre olmalı hiç kuşkusuz ki.  Ancak bazı diller vardır ki birçok işi yapmaya yeter bu da onları bu kadar popüler ve güçlü kılan özelliklerinden sadece birkaçıdır. Piyasada birçok programlama dili olduğu gibi birçok yazılımcı da olduğunu unutmamak gerek. İşte sizler için 4 trend, tahtını kolay kolay bırakmayacak programlama dillerini derledik. Java, C, C++  ve de son yılların yükselen programlama dili Python.
Gelin en iyi programlama dilleri neler ne gibi özellikleri var bir bakalım.


JAVA

Java nesne yönelimli yapısal bir programlama dilidir. Herhangi bir platforma bağlı değildir.

WORA (Write Once Read Anywhere), yani bir yerde yaz her yerde kullan felsefesini benimsemiştir. . Örneğin Linux bir bilgisayarda yazdığınız Java kodu Windows ve diğer işletim sistemlerinde de çalışabilir. Peki Java hangi alanlarda kullanılır? Java ile günümüzde çok küçük sistemlerden çok gelişmiş programlara kadar her platformda çalışmalar yapılabilir. Büyük bankacılık programları, sanayi programları gibi çok fazla modülü olan programlarda kullanılabileceği gibi akıllı ev, kendi kendine giden araba, uydu sistemleri, robotik uygulamalar, akıllı kart, beyaz eşyalar, bir saat,  bir cep telefonu üzerinde de çalışabilmektedir. Yani Java aslında bilgisayar teknolojilerinin kullanıldığı her alanda kullanılabilir bir dildir. Güçlü ve güvenli yapısı da Java’nın popüler kullanımında etkili olmuştur.


C

C yapısal bir sistem programlama dilidir. C neredeyse her işletim sisteminde çalışabilir ancak Java gibi WORA yani bir yerde yaz her yerde kullan felsefesi yoktur. C orta seviyeli diller grubuna girmekle beraber makine diline yakınlığı ile bilinir bu da c dilinin diğer dillere oranla daha zor bir dil yapar. C köklü bir dildir bu demek oluyor ki birçok kaynak koduna sahiptir aynı zamanda öğrenilmesi geren çok şeyin olduğu gösterir. Bunun yanı sıra C++, C#, Java, JavaScript, PHP, C dilinden türemiş dillerdir. Peki C hangi alanlarda kullanılır? C dili ile yapılacak birçok şey bunlardan birkaçı driver, grafik ve oyun, işletim sistemi, programlama dili yazabilirsiniz bunun yanı sıra robot yapabilir gömülü sistem kodlaya bilirsiniz.


C++

C++’ ı C dilinden farklı kılan en önemli özellik nesne tabanlı olmasıdır. C gibi makine diline yakınlığı sebebiyle ve uzun yıllardır gelişmesini devam ettirmesi nedeniyle öğrenilmesi zordur. Aynı zamanda bu durum kaynak kodunun ve çalışılabilecek platformun çok olduğu anlamına da gelir. Hızlıdır. Hala günümüzde popülerliğini ve iş alanlarını sürdürmektedir. C de olduğu gibi işletim sistemi yazabilir, oyun ve oyun arama motoru kodlaya bilir, grafik programları ve pic programları yazabilirsiniz.


PYTHON

Python nesne yönelimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Yorumsal bir dildir yani derleme işlemi yoktur. Python’ da kod kirliliği yoktur az kod çok iş mantığı vardır. Hızlı, basit ve sade bir dildir. Birçok işletim sisteminde çalışma olanağı sağlar. Kullanım alanları da bir hayli geniştir. Özellikle bilimsel araştırmalarda çok yaygın olarak kullanılır, örümcek yazılımlar yazabilir, oyun geliştirebilirsiniz. Bunların yanı sıra web programlama, veri bilimi, kriptoloji, yüz tanıma gibi konular üzerinde de çalışmalar yapabilirsiniz.




Programlama dilleri ile ilgili daha detaylı bilgiler için sitemi takipte kalmayı unutmayın.

Yorumlar

  1. Tebrikler. Güzel yararlı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Java Java Java her yerde !

    YanıtlaSil
  3. java,c,c++ programlama dillerini ataları konumunda python ise popüler kültürün ve teknolojinin yeni yıldızı.

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir blog olmuş tebrikler

    YanıtlaSil
  5. Phyton on numara dil 👌

    YanıtlaSil
  6. Güzel ama yetersiz yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlerleyen makalelerden bu dillerin daha detaylı anlatımları olacak. Makalelerimizi takip edin lütfen. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar