C# NEDİR?


C# NEDİR? NE İŞE YARAR?

Bloğumuzda birden çok programlama dillerine yer verdik. Bunların en değerlilerinden bir tanesinden bahsetmek istiyorum. Biliyoruz ki programlama dilleri ve yazılım artık hayatımızın her yerini kapladı ve kaplamaya devam ediyor. Kodların çok iyi yazılmasının yanında görsellik ve tasarım da çok önemlidir. Görsel ve tasarım bakımdan en iyi programlama dillerinden bir tanesi olan C# programlama dilini bu yazımda sizlere anlatmaya çalışacağım.
 C# programlama dili C dili ailesinden gelmiştir. C ve C++ dillerinin iyi yönleri alınıp eksik yönlerini geliştirilerek piyasaya sürülmüş halidir. C++ da ki çift artının birleştirilmesiyle # sembolü yeni programlama dilinin sembolü olmuştur. Microsoft tarafından geliştirilmiş en güncel ve en çok yatırım yaptığı programlama dilidir. İlk çıkışı 2000 yılında olan bu dil C++ ve Java dillerinden etkilenmiştir. Aynı zamanda sonraki dönemlerde Java programlama dilini de etkilemiştir. Nesne yönelimli olan bu dil .Net teknolojisi için geliştirilmiştir. .Net teknolojisi hakkında buradan bilgi edinebilirsiniz.
 C# dili özellikle görsel kısımdan aldığı iyi desteklerle kullanışlı hale gelmiştir. Yine bir Microsoft firmasının ürettiği Visual Studio programında rahatlıkla kod yazılarak profesyonel görsel programlar ortaya çıkarılabilir.

Özellikleri;

1-Görsel tasarımdan fazlasıyla destek alan bir programlama dilidir.
2-Oyun kodlamasında kullanılabilir.
3-E-ticaret, emlak vb. gibi birçok program tasarlanabilir ve programlanabilir.

 Vb. gibi birçok özelliği ve faydası bulunmaktadır. Bunun yanında network ve sunucu işlemlerinde ve gömülü sistem içinde kullanılabilirliği bulunan bu programlama dilini anlaması ve öğrenmesi kolaydır.
 Bu yazımda sizlere C# nedir, ne işe yarar sorularının cevaplarını araştırarak sizlere aktarmaya çalıştım. Faydalı olması dileğiyle. Eklemek veya bana söylemek istediklerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.   

Yorumlar

  1. C# görsel anlamda çok iyi bir dil.

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Microsoft tarafından geliştirilen, açık internet protokolleri ve standartları üzerine kurulmuş bir "uygulama" geliştirme platformudur. Detaylı bilgi için makalede bulunan linke göz atabilirsiniz. Teşekkürler.

      Sil
  3. Faydalı bir yazı emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar