JAVA


Java Nedir?


Daha önceki makalelerimiz de birçok programlama dili hakkında bilgi vermiştim. Biliyoruz ki hayatımızda ki birçok etken programlama dilleri ile oluşturulmaktadır. Birçok programlama dili arasında bulunan ve popüler olan dillerden bir tanesi de Java dilidir.

Java; 1996 yılında piyasaya sürülmüş bir programlama dili olup, bilgi işlem platformu da denebilir. Bu programlama dili birçok platformu desteklemekte ve çalışmaktadır. Sizler de sık sık denk gelmiş olabilirsiniz bazı web siteleri ve programlar için Java programı indirmek gerekmektedir. Bunun sebebi ise bu siteler veya programlar Java destekli program olmasından kaynaklanmaktadır. Bu programın tüm sürümlerini ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Özellikleri;

1-Yüksek performanslıdır.
2-Açık kaynak kodludur.
3-Çok işlevlidir.
4-Birçok platform desteklemektedir.
5-Yüksek seviyelidir.

Yukarıda belirttiğim özellikler bu programlama dilini çekici ve kullanışlı halde kullanmamızı sağlamaktadır. Gelişmiş ve açık kaynak kodlu olması bu programlama dilinin en önemli özelliklerindendir.

Bu yazımda sizlere Java hakkında bilgi vermeye çalıştım. Java programlama dilinin özelliklerinden bahsettim. Bu yazımın sizlere faydalı olması dileğiyle diğer makalelerimde görüşmek üzere. Eklemek istediğiniz bir bilgi ve ya istek olursa yorum kısmında belirtebilirsiniz.


Yorumlar

  1. Java kodları da bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlerleyen günlerde java eğitimine başlamayı planlıyoruz. Takipte kalın lütfen. Teşekkürler.

      Sil
  2. Nesne tabanlı programlamada en dikkatimi çeken dil java oldu.

    YanıtlaSil
  3. Uzun uzadıya üzerinde durulması gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğitim serileri başlayacak. Java eğitimi de olacak. Teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar