GO PROGRAMLAMA DİLİ


Go Programlama Dili Nedir? Neler Yapılabilir?


Daha önce de bahsettiğimiz son zamanların yükselen tren programlama dili Golang’i daha da yakından inceleyeceğiz. Golang IEEE Spectrum ve Github da ki artan projeleriyle adından sıkça bahsettirmeye başladı. Peki Golang nedir kısaca bahsedelim.
Go ya da Golang Google şirketi tarafından yazılımcıların işlerini kolaylaştırmak için önemli bilgisayar bilimcileri olan C dilinin öncüsü B dilini çıkaran Ken Thompson ve Unix sistemini tasarlayan Rob Pike ve Robert Griesemer tarafından 2007 yılından itibaren geliştirilmeye başlanmıştır. Golang kendini anlaşılabilir, basit, yalın ve açık kaynak bir programlama dili olarak tanıtır. Aslında bu konulara bir önceki yazımızda değinmiştik. Bu yüzden gelin Golang programlama dili ile neler yapabiliriz onları inceleyelim. Öncelikle eğer bir önceki Go Programlama dili nedir yazımızı okumadıysanız buradan okumanızı tavsiye ederiz.

Golang Programlama Dili İle Neler Yapılabilir?

Sunucu Programları
Mobil Programlar
Sistem Programları

Golang Programlama Dilini Kimler Kullanmaktadır?

Docker
Koding
Google
Apple
Twitter
Amazon
Github
Ubuntu
Dropbox
Facebook
Medium

Gibi dev şirketlerin Golang programlama dilini kullandığını görmekteyiz. Golang sunucu ve sistem geliştirmek amacıyla yazılmış olan ve diğer dilleri geride bırakıp popüler bir dil olma gayesi yoktur. Tam tersi diğer programlama dilleri ile birlikte çalışmaya uygun tasarlanmıştır. Golang programlama dilini her ne kadar kolay bir dil olsa da yazılış amacı sistem ve sunucu programlama olduğu için yazılıma yeni başlayan bir kişinin kendisi geliştirmek için tercih edebileceği bir dil değildir. Daha çok belli bir noktaya kadar gelebilmiş yazılımcıların daha üst projeleri daha hızlı, kolay ve yalın bir şekilde hazırlayabileceği programlama dilidir. Golang programlama dilini sizin için araştırdık ve kendi çıkarımımızla dile getirdik. Peki siz Golang hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorumlar

  1. Bilmiyorum. Ama makaleyi okuyunca öğrenmek için can atıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Go gerçekten kolay bir dil. Go ile ilgili daha detaylı makale bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En fazla istek alan programlama dilleri ile ilgili yeni seriler çıkacak. Düşüncelerinizi belirtmeye devam edin lütfen. Teşekkürler.

      Sil
  3. Mobil uygulamalarda performansı nasıl dilin?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar