GO PROGRAMLAMA DİLİ


Go Programlama Dili Nedir?


Programlama dilleri hakkındaki yayınladığımız yazılarımızdaki bir diğer değineceğimiz programlama dillerinden olan Go hiç kuşkusuz diğer programlama dilleri kadar önem arz etmektedir. Köklü bir dil olmaması ile birlikte özellikle yakın tarihte popülerliğini arttırmış son 1 yıldır da ülkemizde yavaşça adından bahsettirmeye başlamıştır. Henüz bizce hakkettiği yere gelmemiş olsa da ilerleyen yıllarda adından sıkça bahsettireceğini düşünüyoruz. Peki bize bunu düşündürten nedir? Gelin Go’yu birlikte inceleyelim daha sonra tespitimizde haklı mıyız yorumlar kısmında görüşlerinizi bekliyor olacağız.
 Go ya da Golang Google tarafından 2007 yılında geliştirilmeye başlanmış açık kaynak kodlu ücretsiz programlama dilidir. İlk çıkışı Kasım 2009 olan Go programlama dilinin tasarımcıları Ken Thompson, Robert Griesemer, Rob Pike’dır. Birçok işletim sistemini (Windows, MacOS, Linux, Unix, FreeBSD) desteklediği gibi ayrıca 2015’ten itibaren android için geliştirilmiştir.
Go programlama dilinde, C’nin bilinen özelliklerini görmekle beraber yapılan değişiklerle Python’da olduğu gibi basit ve yalın bir dil haline getirilmiştir. Go’nun etkilendiği diğer önemli bir dil ise Pascal’dır. Go’yu kısaca tanımlamak gerekirse anlaşılabilir, basit, yalın ve hızlı bir dildir. Golang’in bir diğer önemli özelliği ise C ve C++ da olduğu gibi yorumlayıcı olmadan derlenir. Bu sebeple derlenme süresi hızlıdır. Github üzerindeki Golang proje sayılarının her geçen gün artmasıyla da bu dile yapılan yatırımı göz önüne koyuyor. Bu yazımızda basit ve kısa bir şekilde Go ya da Golang programlama dilini sizlere tanıtmaya çalıştık. Bir sonraki yazımızda Go programlama dili ile neler yapılabilir, Go dilini kimler kullanmaktadır konularına değineceğiz. Sizde eklemek istediklerinizi ve Golang hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Go dili ile ilgili makalelerin devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir makalemiz daha olacak. Takipte kalın lütfen.

      Sil
  2. Python ile yarışacak bir dil bence. Şuan gerekli değeri göremiyor malesef.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle önü açık bir dil.

    YanıtlaSil
  4. Go gerçekten ilgi çekici bir dil?!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar