C++


C++ Nedir? Neden C++?



C++ 1970’lerde Bell laboratuvarlarından Bjarne Stroustrup tarafından yapısal programlama dili olarak geliştirmeye başlamıştır. Başlangıçta C With Classes(Sınıflarla C) olarak adlandırılsa da 1983 yılında C++ ismini almıştır.
C++ aslında yeni bir dil değildir. Peki C++ nedir? C++ tam olarak anlamak için C programla dili yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Çünkü C++ , C dilinin iyi yönlerini korumuş, hataları düzeltilmiş, C dilinin eksiklikleri giderilmiştir. C++ eklenen en büyük özellik ise nesne yönelimli bir dil olmasıdır. Peki nesne yönelimli ne demektir? Kısaca Nesne yönelimli programlama nesneler ve nesneler arası işlemlere odaklanan programlama yaklaşımıdır. Her nesne bir sınıfa(class) aittir. Günümüzde pek çok yeni ve güncel programlama dilleri tarafından desteklenmektedir. En popüler nesne yönelimli programlama dilleri C++, Python, C#, Java, PHP, Ruby, Perl ve Swift’dir. C ailesinin programlamada ki yeri ellebtteki çok önemlidir. C, C++ ve C# her zaman popüler diller kategorisine girmeyi başarmışlardır.
C++ güçlü ve hızlı bir programlama dilidir. C++ ile basit kodlama yapılabileceği gibi işletim sistemi yazma gibi karmaşık ve zor yapıları kodlamaya da imkan sunmaktadır. Açık kaynak kodlu bir programlama dilidir. Windows, Linux, MacOS gibi işletim sistemleri C++ programlama dili ile yazılmıştır.


C++ her yıl düzenlenen trend programlama dilleri listesinde her zaman ilk 10 içinde kendisine yer bulmuştur. Kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği bir dildir. Ancak son dönemlerde görüyoruz ki işverenlerin talep ettiği diller arasına girmekte zorluk çekiyor. Peki sizin C++ hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Yorumlar

  1. Akıcı ve nitelikli bir anlatım olmuş. Tebrikler

    YanıtlaSil
  2. Güçlü hızlı bir dil çünkü .

    YanıtlaSil
  3. Özgün bir yazı olmuş belli ki bilen birisi yazmış kopyala yapıştır değil tebrikler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar